Bine ati venit la easyDNA. De la furnizorul de servicii de test de paternitate.
Pot face un test de paternitate daca prezumtivul tata este decedat?

Pot face un test de paternitate daca prezumtivul tata este decedat?

Testarea ADN este calea cea mai sigura de confirmare a relatiei biologice dintre doi indivizi. Cel mai des folosit este Test ADN de Paternitate prin care un Tata Prezumtiv este testat pentru a confirma daca el este tatal biologic al copilului sau nu. Testul este foarte simplu de efectuat, necesita doar  de  razuit betisoarele orale de interiorul obrajilor si expedierea lor la laborator pentru analiza.

Totusi, sint situatii unde prezumtivul tata nu este pentru testare deoarece este decedat. Multi cred ca in asa imprejurari nu sunt solutii la aceasta problema si ca paternitatea nu va putea fi niciodata confirmata. In realitate, sunt citeva optiuni posibile de confirmare a identitatii tatalui. Una din ele este  Testarea gradului de rudenie, care este similara cu Testarea paternitatii dar necesita testarea membrilor apropiati ai familiei pentru a confirma diferite tipuri de teste de rudenie. Testele pot fi efectuate intre frati, unchi/matusa si nepoata/nepot si bunici. Aceste teste sunt fara indoiala scopul acestui articol dar merita sa le mai folosim si in situatia cind tatal nu este disponibil pentru testare.

In cazul decesului, noi vom studia trei scenarii separate si ce trebuie sa faca clientul in aceste situatii:

Cazul 1: Daca persoana tocmai a decedat si inca este posibil de obtinut material biologic din corp( nu mai mult de o saptamina de la deces), se recomanda ca Clientul sa obtina ( de unde este posibil) mostre de par cu tot cu radacina  si unghii taiate de la degetele manilor. Un laborator tehnic calificat trebuie sa fie capabil sa extraga ADN din aceste probe si sa foloseasca ADN pentru a efectua compararea paternitatii.

Cazul 2: In cazul unde corpul a fost deja ingropat, mostrele pot fi obtinute printr-o metoda indirecta - de exemplu: periuta de dinti, peria(poate contine fire de par folositoare), dantura sau tigari recent fumate. Aceste mostre sint acceptabile pentru a obtine material ADN care pot fi folosite pentru a efectua testul. Totusi, succesul in obtinerea ADN din asa mostre depinde de mai multi factori, cel mai important de conditia mostrelor si cit ADN contin (e.g. o tigara fumata complet vs una nefolosita).

Cazul 3: In cazurile unde  corpul a fost ingropat de cativa ani, si mostrele disponibile sint ramasitele scheletului, se recomanda sa fie colectate: o bucata de os din femur si/sau humerus de aprozimativ 2grame si/sau doi dinti. Cel mai important este sa se obtina o mostra a persoanei decedate care contine ADN. Desigur cheltuielile si greutatile pentru
optinerea unei mostre in Cazul 3 (e.g.corpul necesita exhumare) sunt relativ mai mari decit simpla colectare de par si unghii. Totusi, fiecare caz are specificile sale si va rugam sa cereti inainte sfatul unui expert in acest domeniu (e.g. patolog jurist), sau a companiei care va face testarea.

Pentru mai multe informatii despre Test de Paternitate ADN si alte Teste ADN contactati easyDNA Romania.

 
Anterior Următor
 
 
Lista de serviciile noastre.
Informatii complete despre testele noastre.
LiveZilla Live Chat Software