Bine ati venit la easyDNA. De la furnizorul de servicii de test de paternitate.
Utilizarea unui kit ADN

Utilizarea unui kit ADN

Kit-ul ADN este foarte uşor de utilizat şi instrucţiunile sunt în general furnizate împreună cu kit-ul. Cu toate acestea, vă prezentăm câteva informaţii generale despre kit-urile pentru utilizare la domiciliu şi câteva sfaturi utile cu privire la prelevarea corectă de mostre.

După ce aţi comandat kit-ul, veţi fi informaţi de expedierea acestuia şi îl veţi primi în interval de 2-4 zile lucrătoare. Acesta va include instrucţiuni complete de utilizare şi beţişoare pentru recoltarea mostrelor, precum şi un plic autoadresat pentru returnarea acestuia împreună cu formularul de depunere a mostrelor ataşat alăturat. În funcţie de locaţia dvs. pe glob, este necesară alipirea unui timbru de plic la returnarea kit-ului. Afla mai multe despre cum colecte test ADN.

La comandarea testului, deşi cerinţa minimă necesară pentru efectuarea testului este o mostră de la tatăl prezumtiv şi de la copil, o mostră de la mamă va ajuta, de asemenea, la asigurarea unei acurateţi ridicate a testului, deoarece copilul moşteneşte jumătate din materialul genetic de la mamă şi jumătate de la tată. Indiferent de indicatorii ADN utilizaţi în cadrul testului, dacă se testează ambii părinţi, vor exista două profiluri ADN: unul aparţinând ADN-ului tatălui şi celălalt aparţinând ADN-ului mamei. Un profil ADN total compatibil între tată şi copil şi mamă şi copil reprezintă o probabilitate totală în stabilirea descendenţei.

Prelevarea unei mostre de la mamă nu este necesară pentru efectuarea unui test de paternitate, cu excepţia cazului în care acest lucru a fost solicitat de către o instanţă judecătorească, caz în care testul de paternitate nu se efectează pentru „liniştea sufletească”. Testul de paternitate efectuat fără prelevarea de mostre de la mamă se numeşte un „test fără mamă”. Aproximativ 80% din testele de paternitate se efectuează fără prelevarea de mostre de la mamă.

Kit-ul ADN este uşor de utilizat

1.  Verificaţi dacă kit-ul este complet şi asiguraţi-vă că înţelegeţi natura fiecărei componente. În kit, veţi găsi un anumit număr de plicuri colorate conţinând beţişoarele pentru prelevare. Fiecărui participant la test i se va aloca un anumit plic.

2.  Abţineţi-vă de la mâncare sau băutură cel puţin 30 de minute înainte de a preleva mostrele. Acest lucru asigură necontaminarea cavităţii dvs. bucale cu ADN străin la utilizarea beţişoarelor. În acest timp, completaţi formularele cu majuscule- scrisul de mână poate fi ilizibil!

3.  Scoateţi cu atenţie beţişoarele pentru prelevare din ambalaj, astfel încât să nu atingeţi capătul învelit în vată. În caz contrar, există riscul de contaminare. Vă punem la dispoziţie câte două beţişoare pentru fiecare persoană testată, sarcina dvs. fiind aceea de a vă asigura că ambele vor fi utilizate.

4.  Maxilarele dvs. conţin celule libere pe care beţişoarele le vor recolta rapid. Frecaţi beţişorul (capătul învelit în vată) de partea interioară a maxilarului, a buzelor şi, de asemenea, sub limbă. Nu se recoltează doar saliva, ci şi celulele de piele de la nivelul maxilarului dvs. Repetaţi pentru fiecare persoană- asiguraţi-vă că se utilizează aceleaşi coduri de culori pentru aceeaşi persoană. 

5.  Apoi, lăsaţi tampoanele să se usuce timp de o oră;  cel mai indicat loc ar fi un pahar curat, în care trebuie să poziţionaţi beţişorul astfel încât capătul învelit în vată să nu intre în contact cu alte obiecte. Asiguraţi-vă că nu atingeţi în nici un moment al operaţiunii capătul învelit în vată, precum şi că beţişoarele aferente unor persoane diferite nu intră niciodată în contact. Aşezaţi beţişoarele înapoi în plicul corespunzător. Aşezaţi plicurile colorate în plicul autoadresant şi apoi expediaţi-le către compania easyDNA, după ce v-aţi asigurat că aţi alipit un timbru de plic.

6.  Rezultatele!

După primirea mostrelor dvs., vi se va transmite un e-mail de notificare, în care se va menţiona, de asemenea, data la care veţi primi rezultatele. Rezultatele vă vor fi transmise într-un interval de 5-7 zile lucrătoare. Dacă urmaţi cu precizie instrucţiunile cu privire la utilizarea kit-ului ADN, procedura va decurge fără probleme, iar dvs. veţi primi rezultatele corecte, după cum vi s-a promis.

 
Anterior Următor
 
 
Lista de serviciile noastre.
Informatii complete despre testele noastre.
LiveZilla Live Chat Software