Bine ati venit la easyDNA. De la furnizorul de servicii de test de paternitate.
Intrebari Test Paternitate si Test ADN.

Interbari Test Paternitate

De ce preturile testarilor ADN sunte mai ieftine la easyDNA decat la alte laboratoare?
Cat costa un test?
Unde si cand trebuie sa platesc?
Cat de curand voi primi rezultatul testului? 
Cum functioneaza testele ADN de paternitate?
Cat de acurat este Testul de Paternitatet?
Este posibil efectuarea unui test de paternitate fara probele mamei?
Voi primi kitul ADN in mod discret?
Cat de acurat este Testul de Zigozitate Gemelara?
Pentru ce poate fi folosit un test de zigozitate gemelara?
Cat dureaza pana ce aflu rezultatele unui test de zigozitate gemelara?
Cine se poate folosi de serviciul profilului ADN?
Ale cui probe sunt necesare pentru efectuarea profilului ADN?
Cu ce scop poate fi folosit profilul ADN?
Din ce probe este posibil de a extrage ADN-ul?
Este posibil de a extrage ADN din probe de par?
Este posibil de a efectua teste de infidelitate prin analize ADN?
Cum se procedeaza atunci cand prezumtivul tata nu doreste sa ofere probele sale ADN, pe cand un alt membru al familiei lui, doreste?
Cat timp poate supravietui o proba ADN?De ce preturile testarilor ADN sunte mai ieftine la easyDNA decat la alte laboratoare?Reveniti la pagina initiala
easyDNA va poate oferi preturi competitive pentru toate testele ADN, in urma unui acord cu laboratorul nostru partener de a efectua teste ADN la en gros. Astfel ne permitem sa oferim clientilor nostri, preturi accesibile.

Cat costa un test?     Reveniti la pagina initiala
Preturile difera in dependenta de tipul testului pe care l-ati ales. Va rugam sa vizitati pagina cu informatii despre preturi: Comandati un Kit ADN.

Unde si cand trebuie sa platesc?    Reveniti la pagina initiala
Plata se efectueaza prin card, atunci cand comandati testul. Noi acceptam plata cu MasterCard sau Visa. Daca nu doriti sa efectuati plata prin card, atunci expediati un email la info@easydna.ro

Cat de curand voi primi rezultatul testului?  Reveniti la pagina initiala
De indata ce probele au ajuns la laborator, veti primi rezultatele pentru majoritatea testelor ADN timp de 5 zile lucratoare. Daca selectati optiunea express, atunci veti primi rezultatul testului in 48 ore de la momentul cand laboratorul a primit probele. E nevoi de mai mult timp pentru testarea probelor non-standard ( par, guma de mestecat, capete de tigari etc), dar in mod normal rezultatele acestor teste sunt oferite in 5-7 zile lucratoare.

Cum functioneaza testele ADN de paternitate?   Reveniti la pagina initiala
Testul genetic identifica profilul genetic unic al unui individ. O parte din profilul genetic al unui copil este mostenit de la tata si alta parte de la mama. Comparand profilul genetic al copilului cu cel al prezumtivului tata, testul de paternitate determina daca persoana in cauza este adevaratul tata biologic.

Cat de acurat este Testul de Paternitate?  Reveniti la pagina initiala
Testul de Paternitate efectuat de easyDNA, este extrem de eficace in a raspunde intrebarilor cu privire la testele de paternitate. Din moment ce folosim 24 markeri genetici diferiti pentru a construi profilul genetic,testele noastre sunt de 100 de ori mai acurate decat cerintele instantelor juridice. Rezultatele garanteaza probabilitati mai mari de 99.99%.

Este posibil efectuarea unui test de paternitate fara probele mamei?   Reveniti la pagina initiala

Da, testul de paternitate poate fi efectuat doar cu probele prezumtivului Tata si Copil, cu toate acestea va sugeram sa includeti si probele mamei, pentru a intari rezultatele.

Voi primi kitul ADN in mod discret?   Reveniti la pagina initiala
Da. Veti primi Kitul, la adresa indicata de Dstra, intr-un plic simplu, care nu are marcat numele companiei noastre. Noi de asemenea am inclus un alt plic simplu cu adresa noastra, pentru a ne expedia probele inapoi

Cat de acurat este Testul de Zigozitate Gemelara?  Reveniti la pagina initiala
Testul Gemelar de Zigozitate oferit de easyDNA este extrem de acurat asa cum noi folosim 21 diferiti markeri ADN pentru construirea profilului ADN. Rezultatele garanteaza o probabilitate mai mare de 99.99%.

Pentru ce poate fi folosit un test de zigozitate gemelara?    Reveniti la pagina initiala
Exista multe motive din care testele de zigozitate gemelara sunt solicitate, ca de exemplu:

 • Test de curiozitate: Parintii gemenilor sau insasi gemenii doresc sa afle daca ei sunt identici sau nu.
 • Necesitate medicala: In unele cazuri medicale , cand e nevoie de transfuzii de sange si transplat al unui organ, un geaman identic poate salva viata celuilalt. Cunoasterea zigozitatii gemelara in prealabil, este de mare folosinta pentru a actiona la timp in asemenea cazuri.
 • Cercetare medicala: Studiul asupra gemenilor a oferit o informatie de mare valoare pentru comunitatea de cercetari stiintifice. Studiul gemenilor este de mare ajutor la examinarea contributiei factorilor genetici si a mediului in studiul imbatrinirii,studiul bolilor genetice.

Cat dureaza pana ce aflu rezultatele unui test de zigozitate gemelara?   Reveniti la pagina initiala
Din moment ce probele au ajuns la laboratorul nostru, rezultatul va fi eliberat timp de 5 zile lucratoare.

Cine se poate folosi de serviciul profilului ADN?   Reveniti la pagina initiala
Acest serviciu poate fi solicitat de o gama variata de persoane sau organizatii , ca de ex.:

 • Proprietari de locuinte
 • Profesionali legali si judiciari ca: notari publici, notari judiciari (martori legali), precum si avocati familiali
 • Companii de asigurari
 • Executivi si directori de corporatii
 • Persoanele care lucreaza in domeniile cu risc inalt

Ale cui probe sunt necesare pentru efectuarea profilului ADN?  Reveniti la pagina initiala
E nevoie doar de proba individului care solicita profilul ADN. Cuplurile obisnuiesc sa solicite profiluluri ADN impreuna , pentru ca acestea sa fie depozitate in comun acord.

Cu ce scop poate fi folosit profilul ADN?  Reveniti la pagina initiala

Identificarea ADN poate fi folosita in multe domenii beneficiare ca de ex:

 • Pentru protejarea mostenitorilor legali si pentru a asigurara ca ei vor mosteni bunurile D-voastra, prin excluderea pretentiilor false asupra mostenirii.
 • Pentru a asista la cerintele pentru determinarea relatiilor familiale.
 • Pentru a evita exhumatii costisitoare , in cazul posibilitatii de solicitare a profilului ADN al D-voastra.
 • Ca precautie pentru orice reclamatie de identificare ca de exemplu in cazurile de rapire,deces accidental etc.
 • Pentru a asigura utilizarea rapoartelor depozitate in permanenta.

Din ce probe este posibil de a extrage ADN-ul?   Reveniti la pagina initiala
ADN-ul uman poate fi extras din orice fluid sau tesut corporal (saliva,sperma,sange,par,unghii etc.) De asemenea ADN-ul poate fi extras din orice element care este contaminat cu fluizi corporali (guma de mestecat, capete de tigari, servetele sanitare etc.). Vizitati pagina cu lista de preturi a probelor non-standard sa vedeti ce este acceptabil pentru testarile ADN.

Este posibil de a extrage ADN din probe de par?   Reveniti la pagina initiala
Pentru extractia ADN-ului din proba de par , cel mai bine e atunci cand firul de par este proaspat smuls din cap si cand folicula de par este inca intacta cu suvita de par, pentru a obtine cele mai bune rezultate de extractie. Rezultatele din probele non-standarde (ca par), depind foarte mult de starea probei expediate.Ca de exemplu, daca sunt expediate fire de par,este preferabil ca mai mult de 5 fire de par sa fie smulse din cap cu tot cu radacina si trimise pentru testare (parul fara radacina sau parul cazut, nu garanteaza rezultate eficace).

Este posibil de a efectua teste de infidelitate prin analize ADN?   Reveniti la pagina initiala
Exista cateva circumstante in care este posibil de a afla, daca o femeie si-a inselat partenerul (sau viceversa). Ca de exemplu, articole de imbracaminte, cearsafuri etc. care contin sperma, saliva sau ceva asemanator care poate fi analizat. Laboratorul nostru ar putea performa un test prezumptiv, pentru a detecta prezenta probelor de sperma sau saliva. Testele ADN, de asemenea pot fi efectuate pentru a determina daca sperma sau saliva apartine persoanei care solicita testul sau a unei alte persoane.

Cum se procedeaza atunci cand prezumtivul tata nu doreste sa ofere probele sale ADN, pe cand un alt membru al familiei lui, doreste?   Reveniti la pagina initiala
Este posibil de a efectua testul de paternitate daca o ruda a prezumtivului tata este testata. In caz in care doar coplilul si ruda prezumtivului tata sunt testate, rezultatele s-ar putea sa nu fie complet decisive. Daca ADN-ul mamei este disponibi pentru testare,rezultatele vor fi mai acurate.

Cat timp poate supravietui o proba ADN?   Reveniti la pagina initiala  
ADN-ul extras din saliva ( sange sau alt material biologic) poate fi pastrat timp de cativa ani. Evident, proba ADN trebuie sa fie depozitata in mod corect. Daca se utilizeaza tampoanele bucale, este important de a lasa betisoarele sa se usuce complet, inainte de a fi plasate in plic.

 
Lista de serviciile noastre.
Informatii complete despre testele noastre.
LiveZilla Live Chat Software